Xamarin Forms 4.5 Update

Sziasztok. Ebben a posztban a Xamarin Forms 4.5 update tapasztalatokat szeretném veletek megosztani. Mivel ez egy nagy update, az AndroidX libekkel, és iOS fronton a UIWebView deprecation javításával, ezért megérdemel egy posztot.

Első lépés: Unloadold az Androidos projektjeidet Windowson.
Lehet hogy ez csak nálam gázos, de amikor a TargetFrameworkot szeretném állítani, belefagy a VisualStudio az állításba. Így én Unloadolom az androidos projektjeimet és átállítom a csoproj fájlban kézzel a target frameworkot. Ez a csproj edit pont kapóra is jön, mert nugeteket is kell hozzáadnunk (nem csak frissítenünk) android esetén.
10-es TargetFramework beállítása XML-ben:

    <TargetFrameworkVersion>v10.0</TargetFrameworkVersion>

Aztán kelleni fognak akövetkező NuGet-ek, adjuk őket hozzá a csproj fájlba a references headnél:

<PackageReference Include="Xamarin.AndroidX.Lifecycle.LiveData" Version="2.1.0-rc1" />
 <PackageReference Include="Xamarin.AndroidX.Browser" Version="1.0.0-rc1" />
 <PackageReference Include="Xamarin.Google.Android.Material" Version="1.0.0-rc1" />
 <PackageReference Include="Xamarin.AndroidX.Legacy.Support.V4" Version="1.0.0-rc1" />

Mentés után reloadolhatjuk a Solution Explorerben a projekteket, érdemes ezután egy Restore NuGet packagest nyomni a Solutionre.

Második lépés: Xamarin Android package update
Mivel nem fogjuk tudni addig feltelepíteni a Xamarin Forms package-t, ameddig nincs fent a latest Xamarin.Android.* csomagból minden, ezért frissítenünk kell azokat is, ha kell egyesével.. Ha van frissítés a Xamarin.AndroidX csomagokhoz, akkor azokat is érdemes frissíteni.

2.5: Nincs frissítés conflict nélkül: Teljesen kikészülök ettől a NuGet helltől, ez függ ettől, az attól.. Lényeg a lényeg: Személyes tapsztalatom szerint, ajánlatos, ha nincs consolidate package a solutionben, és azok csak egy verzióra vannak a 4.5-től. Itt beleértve a Xamarin.Essentials, Xamarin.Forms.Maps csomagot is, amiktől igazán rémálom az update.

3. Lépés: Telepíts ha tudsz! Ideális esetben, Xamarin.Forms csomagon egy frissítés. Ha nem ideális, mert hát miért is lenne az, akkor végigvered egyesével, hogy melyik projekt miért függ ettől a verziótól, és mit kell még frissítened pluszba

This content has 4 years. Some of the information in this post may be out of date or no longer work. Please, read this page keeping its age in your mind.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.